Vill du bli ledare? Tryck för att läsa mer!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ASARUMSGYMNASTERNA
- Tillsammans har vi roligt!
Redskapsgymnastik

Knattegympa 4-5 år / Minigympa 3-6 år
Målet med dessa grupper är att barnen på ett lekfullt och roligt sätt ska känna rörelseglädje och kunna utveckla sin motorik genom rörelse till musik, lek och olika redskap. Alla moment görs tillsammans med andra barn, så även samarbetsförmågan tränas här.

Redskap - från 5 år
Grupper för gymnastik och redskapsgymnastik där vårt mål med träningen är att utveckla barnens grundläggande motorik. Vi börjar alltid ett pass med en varierande uppvärmning för att sedan låta barnen testa på lättare redskap och övningar. Kullerbyttor, hjulningar och stå på händer är grunderna och dessa lär vi oss genom andra olika övningar. Även balans och smidighet övas på olika sätt. Mindre trampetter är också ett inslag i träningen som gör att barnet får en bättre kontroll på sin kropp. Allt eftersom barnen blir äldre avancerar vi upp och utvecklar övningarna. När barnen är tillräckligt gamla (och besitter de tekniska kunskaper som krävs för fortsättningsgrupperna) kan de bli erbjudna att flyttas upp i Volten. Detta görs av ledarna som känner barnen och vet deras förmågor, och kan ej bokas av förälder. Vid frågor, kontakta ledarna. Vi avslutar alltid passet med lek!
 
Följ oss på instagram @asarumsgymnasternas
Vi samverkar med: